English svareni
Otázky a odpovědi - jednoduše můžete zaslat dotaz týkající se svařování.
[Tisk]


Diskuzní a poradenské fórum

Otázky a odpovědi

Svařování

Svařování ocelí WB36(15NiCuMoNb5-6-4)
Autor: Pražan
Datum: 18.08.2011 12:22

Dobrý den,prosím o radu. Mám poptávku na nádobu z oceli WB36, tl.32mm, pr.cca1500. Jde mi o to, jaká může být prodleva mezi dovařením svarů(samozřejmě s řízeným předehřevem žíhačkou), a následném tepelném zpracování. U této nádoby by bylo optimální tepelně zpracovat ji vcelku v peci. Zajímá mě zkušenost, optimálně odkaz na nějakou normu kde je to"natvrdo" napsáno.
Na této nádobě jsou stovky svarů a kdyby se měl žíhat svar po svaru tak je téměř nevyrobitelná, resp. výroba by byla dražší než na čem se ušetří použítím tohoto materiálu..
Děkuji Pražan.

odpovědět na otázku

Chronologický seznam příspěvků
Jiří Tichý19.08.2011 21:10
Minařík19.08.2011 09:30

Příspěvky
Autor: Jiří Tichý
Datum: 19.08.2011 21:10 odpovědět
nahoru
Zkuste si prostudovat tyto zdroje:

www.nanocon.cz/data/metal2006/sbornik/papers/204.pdf
www.nanocon.cz/data/metal2004/sbornik/papers/11.pdf

Z nich dokážete vyčíst, že prakticky neexistuje časové omezení mezi zavařením svárů a vyžíháním svařence. Je ale samozřejmě potřeba dodržet všechny podmínky pro tento materiál před a po svařování.

Autor: Minařík
Datum: 19.08.2011 09:30 odpovědět
nahoru
Otevírám prostor pro diskuzi.

odpovědět na původní otázku

Přihlášení/odhlášení odběru příspěvků e-mailem:
váš e-mail:

Informační servis
Nabídky práce
  • Svařovací technolog
    Stanoví nasazení vhodné svářecí technologie při výrobě a montáži ocelových konstrukcí Zpracovává po... (6.6.2025)
  • Inspektor
    Náplň práce:  Zkoušení svářečů  Inspekce a kvalifikace postupů svařování ... (28.5.2025)
  • Učitel svařování
    Společnost WELDING PRAHA, s.r.o. je renomovanou svářečskou školou, která na trhu působí téměř 30 let... (27.3.2025)
další nabídky >>>
Předpověď počasí
CWS ANB, Velflíkova 4, 160 00, Praha 6 - Dejvice
Tel.: +420 224 310 394, +420 224 315 589
© Copyright CWS-ANB 2006-2025, všechna práva vyhrazena.